Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

"The Gardens Novels" by Your Hand in Mine



Οι Your Hand in Mine είναι προσκεκλημένοι στο φετινό Sani Festival για μια  μοναδική συναυλία στον ιδιαίτερο και ολοκαίνουριο χώρο "Garden Theatre" του Sani Resort, στη Σάνη Χαλκιδικής, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, στις 21.30.
Με καλοκαιρινή διάθεση και ένα νέο δίσκο στις αποσκευές τους, οι Your Hand in Mine θα ερμηνεύσουν κομμάτια από προηγούμενες δουλειές τους, αλλά και το νέο τους άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο από την Inner Ear, με τίτλο The Garden Novels.
Με δεδομένη την αγάπη για τα ακουστικά όργανα, τη νορμανδική φολκ και τους πλανόδιους μουσικούς, οι Your Hand in Mine εμπλουτίζουν την ορχήστρα τους με νέα ηχοχρώματα, παρουσιάζοντας τη γνώριμη, έντονα προσωπική, νεορομαντική μουσική τους.
Έπειτα από αρκετά επιτυχημένα live (48o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Synch Festival 2008, MTV Music Week 2008, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Κτήμα Γεροβασιλείου, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ιανός) και εμφανίσεις με γνωστούς καλλιτέχνες (Max Richter, Tuxedomoon, Manyfingers, Yann Tiersen), το μουσικό ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη επανέρχεται επί σκηνής, αυτή τη φορά σε ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα του καλοκαιριού, το Sani Festival 2011.
οι Your Hand in Mine στο λόφο του Sani Festival
Οι Your Hand in Mine κλείνουν ένα ακόμη ραντεβού με τις λυρικές μελωδίες και την ορχηστρική dream pop, που υπόσχεται να κουρδίσει δυνατά τα πιάνα και τα μαντολίνα της μεγάλης συγκίνησης.
 Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ
STEREODISC
Χαλκιδική: Στα ξενοδοχεία του Sani Resort
Μέσω internet: www.ticketshop.gr


Οι Your Hand in Mine είναι δύο φίλοι από τη Θεσσαλονίκη: Ο Μάνος  Μυλωνάκης (wurlitzer piano, accordion, melodica, toy piano, electric bass, acoustic guitar, stroh violin, persephone, programming) και ο Γιώργος Παπαδόπουλος (mandolin, electric and acoustic guitar, glockenspiel, synth, trumpet, drums and voices).
Το project ξεπήδησε κάπου στα τέλη του 2006 από την παρέα των Shortcat (post-rock/thessaloniki), δίνοντας στα μέλη του την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους για τα ακουστικά όργανα, την νορμανδική folk και τους πλανόδιους μουσικούς. Με μια συλλογή από παιδικά, αυτοσχέδια όργανα και συσκευές (που συνεχώς μεγαλώνει) οι Your Hand in Mine χρησιμοποιούν τεχνικές live-looping και λειτουργούν ως ντουέτο, παρουσιάζοντας μια νέο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου.
Ύστερα από μεγάλη τους ανυπομονησία, τον Ιανουάριο του 2007, κυκλοφορούν σε 100 χειροποίητα αντίτυπα τις 4 πρώτες ηχογραφήσεις τους, σε μορφή cd. Το ομώνυμο "Your hand in mine EP", με αφετηρίες στη σύγχρονη δυτικοευρωπαική φολκ αλλά και στον πειραματισμό, επισφραγίζει την ταυτότητα και την αισθητική του γκρουπ.
Το καλοκαίρι του 2007, έπειτα από ανάθεση από τις «Μέρες Ανεξαρτησίας» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι Your Hand in Mine συνθέτουν πρωτότυπη κινηματογραφική μουσική για τo βουβό αριστούργημα του Mikio Naruse "Every Night Dreams" (1933). Η ζωντανή παρουσίαση του soundtrack γίνεται με την ταυτόχρονη προβολή της ταινίας, στο 48o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2008, ενώ τον Μάιο του 2009, την κυκλοφορία του Every Night Dreams αναλαμβάνει η Πατρινή ανεξάρτητη εταιρεία Inner Ear.
Οι Your Hand in Mine εμπλουτίζουν την ορχήστρα τους με νέα ηχοχρώματα και την άνοιξη του 2011 επανέρχονται με μια νέα δουλειά: Εννέα ηχητικά διηγήματα, εννέα μικρές αυτοτελείς ιστορίες, ειπωμένες σε έναν ιδεατό κήπο, μετουσιώνονται σε νότες, συνθέτοντας το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο «The Garden Novels».

Η κυκλοφορία του αναμένεται το Σεπτέμβριο, επίσης από την Inner Ear.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Your Hand in Mine, επισκεφθείτε:
www.yourhandinmineband.com
http://www.inner-ear.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου