Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Γιάννης Τσαρούχης & Ευρώπη«Η φοβερή αυτή τάξις που ονομάζεται αστική, δυνατή σαν τις κάμπιες, δικτατορεύει την Ελλάδα πάνω από έναν αιώνα. Βιάζει το ρυθμό της Ελλάδος με το ανισόρροπο ιδανικό, «εφάμιλλο των ευρωπαϊκών». Αλλά το ευρωπαϊκό έχει δύο όψεις. Είναι η Ευρώπη των Σταυροφόρων, των εγκλημάτων, και των αδίστακτων κακοποιών, των πριγκίπων της γενοκτονίας. Και από την άλλη η Ευρώπη του πνεύματος, η φιλόστοργος  συντηρήτρια όλων των παλαιών και των παραδόσεων που ενστερνίστηκε και διαιωνίζει, υπερβάλλοντας κατά πολύ την παράδοση των Πτολεμαίων, που συντηρούσαν και ταρίχευαν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.
    Και της μεν κακοποιού Ευρώπης είμαστε ταπεινοί συνεργάτες και επαίσχυντοι πράκτορες-σπάνια συνεταίροι επί  ίσοις  όροις. Της δε ευγενούς Ευρώπης, που δημιουργεί βασιζόμενη σε κάτι παλαιό, οι καλύτεροι πνευματικοί  Έλληνες είναι αντάξιοι και λαμπεροί μαθηταί, ισάξιοι και καλύτεροι της καθαυτό Ευρώπης – Ευρώπη, αν αυτός ο όρος έχει κάποιο νόημα.
    Αυτοί που κατατρώγονται για το εφάμιλλο της Ευρώπης είναι ανθρωπάρια υποτελή στους πράκτορες. Οι άλλοι, οι αληθινοί Ευρωπαίοι, είναι καταδιωκόμενοι και περιφρονημένοι από τους κυριαρχούντες πράκτορες και τα ανθρωπάρια τους.
    Αυτοί οι καταδιωκόμενοι  μας ενώνουν με την αληθινή Ευρώπη, αλλά είναι οι πιο αγνοημένοι, και από την Ευρώπη και από τους Γραικύλους.  Οι άνθρωποι που ενώθηκαν με τις ρίζες ήρθαν σε επαφή  με ότι αγαθό και μεγάλο είχε η Ευρώπη, αλλά ήσαν άνθρωποι δυνατοί, ηθικοί και προικισμένοι.  Αυτοί οι Ελληνες Ευρωπαίοι δεν είναι μόνο εφάμιλλοι των Ευρωπαίων, όπως τους φαντάζεται το ανθρωπάκι, ο φίλος του χαφιέ, που από την Ευρώπη ξέρει το café και τα μεγάλα μαγαζιά, αλλά είναι αληθινοί Ευρωπαίοι, σε επαφή με τους μεγάλους συναδέλφους τους.»  
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου