Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης


«Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετά  πολλής  λύπης και έντονης ανησυχίας είναι υποχρεωμένη και πάλι να αντιμετωπίση ποιμαντικά και αποτρεπτικά, την δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν φεστιβάλ στις 14 και 15 Ιουνίου και να παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη μας επιδεικνύοντας τα πάθη τους σε μορφή καρναβαλιού. 
Είναι ντροπή, είναι πρόκληση, είναι σύμπτωμα διαφθοράς. Είναι όμως απόφαση του Δήμου της πόλεώς μας και προσωπικά του Δημάρχου κ. Ιωάννου Μπουτάρη.
Η μόνη παραχώρηση του κ. Δημάρχου, μετά από συζήτησή μας, ήταν να μη γίνη αυτή η θρασυτάτη και επαίσχυντη συγκέντρωση εμπρός στον ιερό Ναό της αγίας Σοφίας και του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά , αλλά στην πλατεία Έλευθερίας, μακρυά από Ναούς. 
Οφείλω όμως να ανακοινώσω στην κοινή γνώμη, ότι για παρόμοια εκδήλωση στην πρωτεύουσα της Γεωργίας επηκολούθησαν συγκρούσεις και ταραχές από τον ιερό κλήρο και τον χριστιανικό λαό, που δεν ήθελαν αυτό το άθλιο θέαμα. Καί κάτι ακόμη, εξ ίσου σημαντικο. 
Γάλλος πολίτης, πρώην βουλευτής, ηλικίας 78 ετών, αυτοκτόνησε εμπρός στην αγία Τράπεζα του ιερού Ναού της Παναγίας των Παρισίων , εξ αφορμής της νομιμοποιήσεως της ομοφυλοφιλίας στη Γαλλία. 




Επίσης, σας πληροφορώ ότι άνδρες και γυναίκες της Θεσσαλονίκης με επεσκέφθησαν στην Ιερά Μητρόπολη και μου παρέδωσαν φάκελο 19.500 υπογραφών, εγκεκριμένων, διά των οποίων διαμαρτύρονται έντονα και δυναμικά κατά της παρουσίας και της προβολής των ομοφυλοφίλων στην πόλη μας, στη Θεσσαλονίκη.

Τούς δικαιολογώ απόλυτα και συμφωνώ με τις απόψεις τους. Τούς αναμένων και πάλιν. Τέλος, σημειώνω, ότι όσο και αν το θέμα είναι σοβαρότατο και εκκρηκτικό, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ασκούμε ποτέ βία. 

Γι’ αυτό ως Επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας. 
Σας παρακαλώ, απομακρύνατε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας από τέτοιες ανόσιε ς και αφύσικες εκδηλώσεις, διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις για το ομοφυλοφιλικό πάθος, και προσευχηθήτε για αυτούς τους ανθρώπους, για να απαλλαγούν από το πάθος τους, και να επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή, όπως την διδάσκει η πίστη μας και η παράδοσή μας. 
Πάντως το άριστον θα  ήτο, ο κ. Δήμαρχος να ματαιώση οριστικά την παρουσία αυτού του καρναβαλιού στον τόπο μας».
                  







28 σχόλια:

  1. Κύριε Επίσκοπε,

    κατά την ταπεινή μου γνώμη, εάν κάτι απασχολεί τον Θεό, είναι η αγάπη και όχι οι σεξουαλικές προτιμήσεις των μελών του ποιμνίου. Λυπάμαι βαθύτατα κάθε φορά που βλέπω την εκκλησία να εστιάζει (με μανία θα έλεγα) στις δεύτερες και να χάνει το νόημα της πρώτης. Υπάρχουν πολλά δεινά στον κόσμο για να ασχοληθείτε με αυτά. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου, εφόσον δεν σας εμπλέκουν προσωπικά, είναι ακίνδυνες. Ταπεινή γνώμη μιας αναγνώστριας της γεμάτης υπερβολικό πάθος για τα αφύσικα πάθη ανακοίνωσής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το λιγότερο ύποπτο να αντιδρούν με στην ομοφυλοφιλία οι παπάδες που έχουν έχουν πάρει ο καθένας περισσότερες πούτσες κι από τη Χριστίνα Παππά.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς πολλοί πιστεύουν πως ο θεός δεν ασχολείται με τις σεξουαλικές προτιμήσεις , σε κάποια άλλη θρησκεία ίσως αλλά όχι στην χριστιανική .
      Η προς κορινθίους επιστολή του αποστόλου παύλου δεν αφήνει περιθώρια και λέει ορθά κοφτά να μην πλανώνται οι ομοφιλόφιλοι δεν πρόκειται να κληρονομήσουν την βασιλεία του θεού.
      -βρείτε το στην καινή διαθήκη ή μέσω ίντερνετ

      Ακόμα και στην παλαιά διαθήκη στο λευιτικο λέει οτι είναι βδέλυγμα η ομοφιλοφυλία.

      Οπότε αγαπητοί ομοφιλόφιλοι μην ξεγελιέστε ο χριστιανισμός αυτός είναι , εγώ πάλι δεν είμαι ούτε ομοφυλόφιλος ούτε πιστεύω στον θεό

      Διαγραφή
  2. Embarrassing. O episkopos na parei paradigma pu ton Gallo kai na mas adeiasei tin gwnia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΡΕΝΑ?
    http://www.youtube.com/watch?v=aJqihhbFlr4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ..
    http://www.youtube.com/watch?v=N-kgMNuesgs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 80% του κλήρου είναι ομοφυλόφιλοι. Ας απομακρύνουν έξω από την εκκλησία τη δική τους ομοφυλοφιλία και όταν εξαγνιστεί από την "αμαρτία" ο χώρος τους, τότε ας ασχοληθούν και με την κοινωνία. Ο Χριστός είπε αγαπατε αλλήλους, δεν είπε αγαπάτε αλλήλους πλην ομοφυλοφύλους. Νόμιζω ότι θα πρέπει να γνωρίσουν πρισσότερο οι επαγγελματίες ρασοφόροι τον ορισμό της αγάπης.

    Πολλές από τις δημοφιλείς αγίες ζούσαν ως πόρνες πριν κάνουν στροφή ζωής. Ας θυμηθούμε αυτήν που έκλαιγε πάνω στα πόδια του Ιησού και που μετά του τα σκούπισε με τα μαλλιά της. (νομίζω είναι η Κασσιανή) Ο Χριστός την συγχώρεσε. Και δεν την συγχώρεσε διότι τη ΔΙΕΤΑΞΕ ο ίδιος να ζητήσει άφεση αμαρτιών, αλλά διότι το είχε ανάγκη η ίδια. Το αν είναι αμαρτωλή η πράξη της ομοφυλοφιλίας θα το κρίνει πρώτα ο συμμετέχων στην πράξη και μετά οι άλλοι. Ή να ξεχάσουμε πόσες φορές έχουν κατηγορηθεί για παιδεραστία και ασέλγεια πάνω σε νεαρά αγόρια ενηλικες ρασσοφόροι. Ας τιμωρήσουν λοιπόν παραδειγματικά τους δικούς τους και μετά ας "κράξουν". Η ζωή είναι η ελευθερία........να πας με ότι σου κάνει κλίκ !! Ή γυναίκα ή άνδρα αρκεί να σέβεσαι την ανθρώπινη υποστασή του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pou na xerei o papas mwre apo agaph k xristianismo...fragka fragka fragka k dunamh k ante geia.

      Διαγραφή
  6. Οι ρασοφόροι παιδεραστές κι ομοφυλόφιλοι τιμητές ας απαλλαγούν πρώτα από τα δικά τους πάθη κι ύστερα ας περιλάβουν τους άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και για να μη μας παρεξηγήσουν η ίδιοι ως άθεους, είναι καλό να ανοίξουμε τα μάτια μας εμείς οι πραγματικά πιστοί και να δούμε τι απ' ότι ακούγετε, έχει πραγματικά ειπωθεί απ ' το Χριστό και τι μεταφέρετε απ' αυτούς παραποιημένο και διαστεβλωμένο, επικαλούμενα ψευδώς ότι το έχει πει ο Χριστός.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. prosopika me enoxlei perissotero pou uparxoun dekapente ekklhsies se kathe ellhniko oikodomiko tetragono. Me to etsi thelo tha sou epivallo na pistepseis ston xritianismo gia na mh xasei pelates i epixeirisi mou...toses staseis metro, agios antonios, agios dimitrios...agios agios agios. Giati? Kai an den thelo na sotho???den exo afto to dikaioma? prepei oli mou ti zoi na thn peraso upenthimizontas mou oti to mati tou theou me parakolouthei kai me krinei? Mporo na ziso ligo pio eleftheros? Kai as kano lathos, e kai? emena tha varainei afti i epilogi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. As kanoun oti theloun !Kai sthn telikh re malakes xristianoi , o theos tha tous tumwrhsei, eseis ti douleia exete? Alla na mou peis kai eseis exete katalava oti o theos einai ena paramuthaki kai epeidh den prokeitai na kaneis tpt autos (giati den uparxei) lete as kanete eseis gia na bgalete ta coblex sas.
    BTW den eimai gay.
    P.S GAMW THN PANAGIA SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Grafw grhgora kai ekana merika lathakia xD
      timwrhsei*
      katalavei*
      kanei*

      P.S GAMW THN PANAGIA SAS KSANA

      Διαγραφή
    2. DEN UPARXEI THEOS KAI OMADES ANTHRWPWN ASKOUN EKSOUSIA PANW SE DIAFORETIKES OMADES ANTHRWPWN
      DEN UPARXEI THEOS KAI OMADES ANTHRWPWN ASKOUN EKSOUSIA PANW SE DIAFORETIKES OMADES ANTHRWPWN
      DEN UPARXEI THEOS KAI OMADES ANTHRWPWN ASKOUN EKSOUSIA PANW SE DIAFORETIKES OMADES ANTHRWPWN
      DEN UPARXEI THEOS KAI OMADES ANTHRWPWN ASKOUN EKSOUSIA PANW SE DIAFORETIKES OMADES ANTHRWPWN

      Διαγραφή
    3. P.S GAMW THN PANAGIA SAS

      Διαγραφή
    4. wx epese to internet gia 1 lepto, mallon o theos tha htan. Vasika twra pou to skeutomai to podi tha htan gt travikse to kalwdio.

      Διαγραφή
    5. respect stous gay , timi tis thessalonikis na kanei auto to event,


      Min perimenete kati perissotero apo arrostimena anthrwpakia pou nomizoun oti tous parakolouthei enas tupas kai tous timwrei an den kanoun auto pou leei.... einai apla kathisterimenoi anthrwpoi... na perimenete kai xeirotera ap autous... o monos tropos na sothoume edw pera einai na parei mpoulo i ekklisia san foreas, pragma adunaton (toulaxiston gia ta simerina dedomena)

      Διαγραφή
    6. Καλά σαν δεν ντρέπεσαι εσύ που πιάνεις στο στόμα σου την Παναγία.....και μιλάς με τέτοιο αποτροπιαστικό τρόπο για το πρόσωπό της...αν μη τι άλλο θα πρέπει να έχεις υπ 'όψην ότι με αυτό τον τρόπο προσβάλλεις το θρησκευτικό φρόνημα και τα πιστεύω ορισμένων ανθρώπων που την έχουν ως μητέρα τους...και στην τελική άλλο είναι να σχολιάζεις και να μη συμφωνείς με πρόσωπα της ιεραρχίας και άλλο να προσβάλλεις τα ιερά και τα όσια....συγγνώμη αλλά η συμπεριφορά σου φανερώνει έλλειψη παιδείας και πολιτισμού......!!!!!

      Διαγραφή
    7. για την μαρια την εβραια λες που μυρισε τον κρινο σου ευχομε η κορη σου να ερθει να σου πει το ιδιο να δω τα μουτρα σου τοτε πως θα τα κανεις υποκριτη ψευτη χριστιανε του κωλου και του κρινου

      Διαγραφή
  10. Ego leo na diorganosoume parelash kai gia tous straight.
    Epishs boroume na diorganothoune parelaseis olo to xrono gia oles tis ksexoristes sexualikes protimiseis kai vitsia.
    Etsi o kathenas tha borei na bgei kai na probalei tis protimiseis tou kai ta vitsia tou se kinh thea, etsi gia na tou bgenei kai to apothimeno!
    Einai poli simantiko kai epikodomitiko gia mia proodeftiki kinonia opos emeis, na ksefonizoume oloi mas ta vitsia mas se parelaseis!

    Giati pano apola o thesmos tis parelashs DEN iparxei eksipiretei thn genikoterh diaskedash enos kinonikou sinolou apo kinos apodekta ethima, paradoseis ktp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγα πως είσαι ηλίθιος αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα το καταλάβεις.
      Το γκέι πράιντ δεν γίνεται για να προβληθεί η σεξουαλικότητα, γι' αυτό δεν βλέπεις τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτήν να πηδιούνται στους δρόμους. Γίνεται για να προβληθεί μία μειονότητα, η οποία στο παρελθόν (αλλά γιατί όχι και σήμερα) έχει υποφέρει στα χέρια τόσο εξουσιών όσο και πολιτών που δεν μπορούν να αποδεχτούν την ομορφιά της διαφορετικότητας. Επίσης διάβασε για τα γεγονότα του Stonewall, στη Νέα Υόρκη, την κατάσταση που επικρατούσε και ποιοι ήταν οι λόγοι που κατέβηκαν στους δρόμους ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και τρανς ώστε να διεκδικήσουν αυτό που για κάποιους ανθρώπους φαίνεται δεδομένο: σεβασμό.
      Αν εσύ με το διεστραμμένο σου μυαλό αυτό το αντιλαμβάνεσαι ως βίτσιο καλύτερα να το κοιτάξεις.

      Διαγραφή
  11. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα μονο γέλιο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι έξω γυμνοί, έρχετε καλοκαίρι..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλοι στο δρόμο γυμνοί, "μπαίνει" καλοκαίρι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή