Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

K-On Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος

Πόση ελπίδα εμπεριέχει η ομολογία της ήττας και σε ποιο τοπίο μπορεί να γίνει η πιο σωστή της ανάρτηση;
Αυτό αναρωτήθηκα , διαβάζοντας  την πρώτη ποιητική συλλογή ενός 23χρονου αγοριού από την Καβάλα, που σπουδάζει στο Λονδίνο και αγαπά να μετασχηματίζει τα καταγεγραμμένα τοπία, σε λέξεις και τις λέξεις σαν lego συναισθημάτων, να τις τοποθετεί συμμετρικά η αυθαίρετα, σε άσπρα σεντόνια χαρτιού, εκλιπαρώντας μας να αποστηθίσουμε την έκκληση του για επικοινωνία.
Γιατί η μέσα βαθιά ποίηση μόνο κραυγή επικοινωνίας είναι τελικά, που ζητά από μας καθαρά και γεμάτα επιθυμία αυτιά, για να ολοκληρωθεί, όπως μια κατασκευή γίνεται σπίτι, μόνο όταν κατοικηθεί.
Οι εκδόσεις του Εντευκτηρίου, διακριτικά χτίζουν μια νέα μυθολογία , με πρόσωπα που τα χαρακτηρίζει η ουσιαστική ανάγκη να πειραματιστούν, γι' αυτό και δε παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα, ξεβολεύοντας την άποψη του τι είναι ποίηση, έτσι μετά το Υπνωτήριο του Βασίλη Αμανατίδη, Τα Χαρτοικίδια του Σίμου Τσακίρη μας συστήνει με το K-On τον Κωνσταντίνο Παπαχαράλαμπο.

με τρομάζεις Ι αλήθεια με τρομάζεις είπε Ι χαίρομαι Ι χαίρομαι φώναξα Ι πόσα ξέχασες βλέπω Ι δεν είναι έτσι είπε Ι κινδυνεύεις επανέλαβα Ι αλήθεια σε φοβάμαι είπε Ικαλά θα κάνεις να με φοβάσαι είπα Ι κι έφυγα


(Στο εξώφυλλο έργο του Νίκου Τριανταφύλλου "ο κήπος" Ανοιξη 2011
Πεταλούδα πάνω σε χρυσούφαντο οθωμανικό μεταξωτό ύφασμα
του 19ου αιώνα, αρχειακή εκτύπωση ψεκασμού μελάνης, 60Χ44 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου