Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ριχαρδος ο 3ος στο Old Vic

Αξιζε κι ως το τελος του κόσμου, μονο για να δεις το βλεμμα της ανασφαλιας, τη στιγμη του πιο μεγαλου θριαμβου, γιατι τιποτε πιο επικινδυνο απο την εξουσία και τιποτε πιο τιποτένιο ταυτόχρονα.Το θέατρο γυμνό, κρατα μόνο την ουσία του και η λιτότητα και η ειλικρίνια της ερμηνείας , καταργεί τα χθεσινά στερεοτυπα. Ενα θέατρο που με την απλότητα του ,καταφέρνει να γίνει μεγαλειώδες και χρήσιμο. Πέρα απο την απεικόνιση, τρυπά την ανθρώπινη υπόσταση και την παραδίδει ξεψαχνισμένη όχι στα μάτια των διψασμένων για αιμα και σκάνδαλα θεατών, αλλα στο μυαλό και την ψυχή πολιτών που επιλέγουν να παραμένουν ενεργοί και δραστήριοι. Να κανουν αυτοκριτική και να απαιτουν την πιο καταλυτική αυτοκριτική κι απο τους φορεις της εξουσίας. Το θέατρο αυριο, οπως θαπρεπε να είναι τα μεγάλα νοήματα. Απλά, καθαρά και κατ ευθείαν στον στόχο. Ο κος Κεβιν Σπεισι πέρα απο ενας σπουδαιος ηθοποιος ειναι ενας μεγάλος δάσκαλος της ανθρωπινης ιδιότητας.
(η παράσταση θα παρουσιαστεί τέλη Ιουλίου και στην Επίδαυρο)

3 σχόλια:

  1. Τυχεροί όσοι θα τον δούνε...Κάτι τέτοιες ώρες του καλοκαιριού μακαρίζω τους Αθηναίους και τους Ναυπλιώτες που είναι μια ανάσα απο Επίδαυρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενημερώνω οτι για εναν Θεσσαλονικιό, το Λονδίνο πλεον είναι πολυ φτηνότερο απο την Επίδαυρο και πολυ πιο γρήγορο, αρκει να εχει κανει προγραμματισμο, πτησης & παραμονής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή